Ειδήσεις

Οδηγός για να πετάς το drone σου στην Ελλάδα

Οι ιπτάμενες μη επανδρωμένες συσκευές ή απλώς drones αποτελούν το αγαπημένο «παιχνίδι» των μεγάλων παιδιών, με τα μικρά ελικοπτεράκια που έχουν πάνω τους κάμερες να είναι το νούμερο ένα τεχνολογικό trend παγκοσμίως.

Μόνο στις ΗΠΑ, φέτος στις γιορτές αναμένεται να πωληθούν 700.000 νέα drones. Τα καταστήματα ηλεκτρονικών ακόμα και στην Ελλάδα τα διαφημίζουν ως το απόλυτο δώρο για τις γιορτές. Όμως φαίνεται όσο η αγορά drones αυξάνεται και πάνω από το κεφάλι μας θα αρχίζουν να πετούν ολοένα και περισσότερα ελικοπτεράκια με κάμερες, αυτό έχει δημιουργήσει μία σειρά από νομικά κυρίως ζητήματα. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας επέβαλε νέους κανονισμούς, με βάση τους οποίους σχεδόν όλοι οι κάτοχοι drones θα πρέπει να καταχωρήσουν έως τα μέσα Φεβρουαρίου το μηχάνημά τους σε ένα εθνικό μητρώο.

Πόσο εύκολο είναι στην πραγματικότητα να έχεις ένα drone στην Ελλάδα; Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν το πετάξεις; Και σε τι περιπέτειες μπορεί να σε βάλει χωρίς καν να το φαντάζεσαι;

Διάβασε περισσότερα στο vice.com