Βίντεο

Τρόμος από πτώση drone σε αγώνες αλπικού σκι

Ραντεβού με την τύχη του είχε στις απότομες, χιονισμένες πλαγιές των ιταλικών Άλπεων ο Αυστριακός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρσέλ Χίρσερ. Είχε μόλις ξεκινήσει την προσπάθειά του, για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι, όταν ένα drone συνετρίβη πίσω του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Χίρσερ μάλλον δεν κατάλαβε τι συνέβη και συνέχισε το σλάλομ, έχοντας ήδη αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Αν το drone είχε καταπέσει δέκατα του δευτερολέπτου νωρίτερα, είναι βέβαιο ότι ο φημισμένος σκιέρ θα είχε διατρέξει μεγάλο κίνδυνο.

Το drone φαίνεται ότι χρησιμοποιόταν για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Αν και δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί, αφού μετά τη συντριβή του έγινε κομμάτια, πιθανότατα πρόκειται για ένα Spreading Wings S900 της DJI. Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να σηκώσει βάρος μέχρι 8,2 κιλά και γι΄ αυτό χρησιμοποιείται συχνά από τηλεοπτικά και κινηματογραφικά συνεργεία. Την πτώση του drone προκάλεσε ίσως κάποιος αδέξιος χειρισμός, καθώς ο χειριστής του μπορεί να προσπάθησε να εξασφαλίσει ένα κοντινό, εντυπωσιακό πλάνο.

“Eίναι τρομερό. Δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Μπορεί να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός”, είπε μετά το τέλος της προσπάθειάς του ο Μαρσέλ Χίρσερ, παρακολουθώντας και εκείνος συγκλονισμένος το βίντεο.

O αγωνιστικός διευθυντής της διεθνούς ομοσπονδίας σκι, Μάρκους Βάλντερ, έσπευσε να ανακοινώσει ότι στο εξής απαγορεύεται η χρήση drones σε αγώνες στην Ιταλία, όπως έχει ήδη συμβεί σε διοργανώσεις στην Αυστρία και την Ελβετία.