Βίντεο

Χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για το selfie-drone

Η εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη του Lily, του drone που υπόσχεται να καλύψει όλες μας τις ανάγκες σε selfie λήψεις, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από έναν πρώτο γύρο προσέλκυσης επενδυτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ηχηρά ονόματα της Σίλικον Βάλεϊ.

Ωστόσο, παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι πρώτες αποστολές αναβάλλονται μέχρι το καλοκαίρι του 2016, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία μέσω του site της εταιρείας ήδη από τον Μάιο του 2014. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η καθυστέρηση είναι αυτό που πρέπει να κάνουν για τους πελάτες τους και, τελικά, θα τους δώσει τον χρόνο να παραδώσουν το καλύτερο δυνατό προϊόν. Πιστεύω ότι θα κάνουν ακριβώς αυτό”, σχολίασε ο Bijan Sabet εκ μέρους του Spark Capital, το οποίο συμμετέχει στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Lily θα διαθέτει κάμερα που μπορεί να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο (fps), υπέρ-αργή κίνηση σε ανάλυση 720p με 120 fps και φωτογραφίες των 12 Mpixels.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου drone, το οποίο παρουσιάζεται ως “επαναπροσδιορισμός της κάμερας”, είναι ότι θα μπορεί να ακολουθεί τον κάτοχό του και να κινείται γύρω του τραβώντας τον αυτόματα βίντεο και φωτογραφίες, καθοδηγούμενο από έναν wearable αισθητήρα εντοπισμού, που θα λειτουργεί και ως τηλεχειριστήριο. Θα έχει αυτονομία 20 λεπτών, θα πετά με ταχύτητα μέχρι 40 χιλιόμετρα την ώρα, σε απόσταση έως 30 μέτρα και ύψος μέχρι 15 μέτρα από τον χρήστη.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι πρόκειται για μία αδιάβροχη συσκευή, κατά το πρότυπο IP67.