Ειδήσεις

Verifly, το app που ασφαλίζει το drone σας σε λίγα λεπτά!

Το θέμα ασφάλισης drones το έχουμε θίξει ξανά πριν λίγους μήνες, έχοντας μιλήσει και με έναν ειδικό που εξειδικεύεται στον τομέα αυτό. Ωστόσο, οι περισσότεροι χειριστές και κάτοχοι drones εξακολουθούν να αγνοούν ή να αδιαφορούν για το ζήτημα της ασφάλισης, εν μέρει λογικό καθώς η χώρα μας είναι ακόμα αρκετά πίσω όσον αφορά τη νομοθεσία και την εφαρμογή της, στην περίπτωση των μικρών μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων.

Φάκελος “Ασφάλιση drone”, η Koutinas S.A. μας λύνει όλες τις απορίες!

Όλα, όμως, γίνονται πιό εύκολα με ένα app και έτσι είναι πιθανότερο κάποιος να ασφαλίσει το drone του μέσω αυτού. Αναφερόμαστε στο Verifly, μια νέα υπηρεσία που είναι διαθέσιμη μέσω app σε Android και iOS και επιτρέπει στο χρήστη, με μικρό κόστος, να ασφαλίσει το drone του σε ελάχιστα λεπτά. Ο δημιουργός και CEO του, Jay Bregman, το έχει κάνει διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α. προς το παρόν, καθώς δεν είναι τόσο απλό να ασφαλίζεις οτιδήποτε σε πάνω από μια χώρα ταυτόχρονα, αφού η νομοθεσία διαφέρει. Όμως, πήρε τη σχετική άδεια από την FAA και πλέον οι αμερικάνοι μπορούν να ασφαλίζουν τα drones τους εύκολα και γρήγορα.

verifly (1) verifly (2) verifly (3)

Ο περιορισμός αφορά drones με βάρος έως 7 κιλών περίπου και με κόστος από 10 δολλάρια, ενεργοποιείται η ασφάλιση με κάλυψη ζημιών έως 1 εκατομμυρίου δολλαρίων. Ωστόσο, δεν καλύπτει περιπτώσεις που το drone χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, πάνω από τα 400 πόδια, για αγώνες, ενώ δεν καλύπτει και ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το drone, αλλά μόνο προς τρίτους. Να τονίσουμε ότι η διάρκεια της ασφάλισης είναι μόλις… 1 ώρα, οπότε σίγουρα είναι κάπως ακριβή προς το παρόν. Όμως είναι μια αρχή και αυτό είναι το σημαντικό.

1 Comments