Ειδήσεις

2 drones μετέφεραν ναρκωτικά σε φυλακή (αλλά “συνελήφθησαν”)!

Τα drones έχουν πολλές χρήσεις, ως γνωστόν… νόμιμες αλλά και παράνομες. Και δε μιλάμε για μια απλή πτήση πάνω από ένα no-fly zone, αλλά για μεταφορά έως και… ναρκωτικών!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη φυλακή Pentonville του Βόρειου Λονδίνου, όταν άγνωστος ή άγνωστοι προσπάθησαν να παραδώσουν σε κρατούμενους κάποια… αγαθά μέσω drones! Συγκεκριμένα ένα από τα δύο drones κατέπεσε στην ευρύτερη περιοχή λίγο αφού εντοπίστηκε από τις αρχές να πετά πάνω από τη φυλακή (πιθανότατα το εγκατέλειψε ο χειριστής του), ενώ το έτερο “συνελήφθη” (άγνωστο το πως) εν πτήσει!

pentonville drone (2)

MET POLICE

Το εντυπωσιακό είναι αυτό που μετέφεραν τα 2 drones σε κάποιους έγκλειστους στη φυλακή: Αρκετά πακετάκια με ναρκωτικά βρέθηκαν δεμένα πάνω στα drones, όπως και κινητά τηλέφωνα, ενώ ακόμη περισσότερα έριξαν πριν διαφύγουν οι χειριστές τους και τα εντοπίσε η αστυνομία, που δεν κατάφερε να συλλάβει κανέναν από αυτούς, πάντως.

Όλα αυτά συνέβησαν το σαββατοκύριακο 12-14 Αυγούστου, ενώ είναι σίγουρο πως οι φυλακές θα πρέπει να βρούν τρόπο να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα απειλή που εμφανίζεται όλο και συχνότερα.