Ειδήσεις

Έρχεται το fixed-wing drone της Parrot το Σεπτέμβρη!

Τα τελευταία χρόνια, η λέξη “drone” έχει γίνει συνώνυμη των quadcopters, καθώς είναι πολύ δημοφιλή στο ευρύ κοινό λόγω της ευκολίας χρήσης τους. Ωστόσο, τα drones παλαιότερα έμοιαζαν περισσότερο με μικρά αεροπλάνα, όπως το νέο μοντέλο της Parrot, το Parrot Disco, που επιτέλους έρχεται στην αγορά!

Το Disco είναι ένα fixed-wing drone κατασκευασμένο από αφρώδες, ελαστικό υλικό και θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 80 Km/h με αυτονομία έως 45 λεπτών! Ζυγίζει περίπου 0,7 κιλά, διαθέτει φυσικά μόνο ένα μοτέρ στο πίσω μέρος του που αναλαμβάνει την ώθηση και αρκετούς ενσωματωμένους αισθητήρες όπως γυροσκόπιο, βαρόμετρο, επιταχυνσιόμετρο και μαγνητόμετρο, ενώ δεν απουσιάζει το GPS/GLONASS. Το ειδικό σύστημα ελέγχου C.H.U.C.K (Control Hub & Universal Computer Kit), αναλαμβάνει την έναρξη της πτήσης μόλις πετάξετε με δύναμη το Disco στον αέρα, κάνοντας κύκλους πάνω από το σημείο απογείωσης μέχρι να αναλάβετε εσείς το χειρισμό μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας το Parrot Disco διαθέτει μια 14 MPixel κάμερα με wide φακό ενώ θα διατίθενται στη συσκευασία ειδικά VR goggles (Cockpitglasses) που θα στέλνουν το feed της κάμερας σε πραγματικό χρόνο στα μάτια του χρήστη, για FPV point of view. Ωστόσο, θα χρειάζεται ένα Android ή iOS smartphone γι’αυτή τη χρήση. Επίσης, το Parrot Skycontroller 2 θα διαθέτει 2 joysticks και αρκετά προγραμματιζόμενα πλήκτρα για έλεγχο του Disco μέσω Wi-Fi.

Τιμή; 1300 δολλάρια που, αν αναλογιστούμε τις δυνατότητές του, δε φαντάζουν και τόσο πολλά, ενώ θα ακολουθήσουν σίγουρα και άλλοι κατασκευαστές. Το Parrot Disco θα ξεκινήσει να πωλείται το Σεπτέμβρη στις διεθνείς αγορές.

2 Comments