Ειδήσεις

Το drone – αράχνη που προσγειώνεται σε… τοίχους και ταβάνια!

Φαίνεται περίεργο και τρομακτικό, αλλά γίνεται. Δείτε το drone που δε χρειάζεται να προσγειωθεί στο έδαφος, καθώς μπορεί να το κάνει σε τοίχους ή ακόμη και ανάποδα, σε ταβάνια, ανεξαρτήτως ύψους!

Το drone αυτό δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Stanford και χρησιμοποιεί μερικά “microspines”, δηλαδή μικρά pads που “κολλάνε” σε επιφάνειες, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι “βεντούζες” των ερπετών και των βατράχων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην πρόκειται για τελείως λεία ή γλιστερή επιφάνεια, καθώς η μέθοδος βασίζεται στις ανωμαλίες ενός “άγριου” τοίχου για να κρατηθεί το drone επάνω του.

spider drone 2

Πλεονεκτήματα; Πολλά, καθώς το drone μπορεί να ανέβει στο επιθυμητό ύψος και να παραμείνει εκεί, γατζωμένο σε ένα τοίχο, τραβώντας video χωρίς να καταναλώνει τη μπαταρία του, αλλά και να προστατευθεί από άσχημες καιρικές συνθήκες, μέχρι να υποχωρήσουν. Η μέθοδος αυτή δεν είναι καινούργια καθώς πρωτοπαρουσιάστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, αλλά συνεχίζει να βελτιώνεται και δε θα αργήσει η ώρα που τα drones θα θυμίζουν… μύγες!