Ειδήσεις

Κι άλλη -παρ’ολίγον- σύγκρουση μεταξύ αεροπλάνου και drone!

Η φωτογραφία είναι από διαφορετικό συμβάν

Μετά το περίφημο συμβάν με το drone και το Airbus A320, ακόμη ένα κρούσμα “απειλής” αεροσκάφους από drone έρχεται στο προσκήνιο. Συνέβη στον Καναδά, στο Winnipeg James Richardson International Airport, όταν ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους, επιχειρώντας να προσγειωθεί και σε ύψους περίπου 900 μέτρων, είδε ένα drone σε απόσταση 25 μέτρων από το αεροπλάνο!

Ευτυχώς ο πιλότος ήταν σε εγρήγορση και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν (ίσως και από τύχη), όμως οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε να βρούν το drone και τον ανεύθυνο χειριστή του. Δεν το κατάφεραν, αν και οι ενδείξεις οδηγούν στην περιοχή κοντά στο University of Manitoba, όπου πιθανότατα βρισκόταν ο χειριστής. Οι αρχές ανησυχούν, δικαίως, αφού ένα drone που ίπταται κοντά σε αεροσκάφη και αεροδρόμια μπορεί να αποβεί μοιραίο, σε περίπτωση ατυχήματος.

acy-5cUN1f-RVy46wV61KDSRhbLpGew4u4lkLqxHNZI_v0ILBnpCLiCwEO8fY5vdTDMHZliDdfZtPdHX0LwX0eY_Rqqmp8WdDYC6fCeAHSOnbfFW-Lxdigr51clYZGDEnKI

Στον Καναδά η νομοθεσία περιορίζει αρκετά τη χρήση drones, όσον αφορά την τοποθεσία, το ύψος, το μέγεθος αλλά και το σκοπό της πτήσης και αν χρησιμοποιούνται για εμπορικό σκοπό, οι χεριστές χρειάζονται το αντίστοιχο δίπλωμα.

Πηγή: CBC Canada