Ειδήσεις

To Waterstrider κάνει το drone σας… υδρόφιλο!

Ένα πρόβλημα με τα drones είναι η χρήση τους πάνω από τη θάλασσα ή λίμνες, καθώς σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, πιθανότατα δε θα ξαναβρεθεί ποτέ… εκτός αν είστε δύτης!

Ένα νέο Kickstarter project, όμως, υπόσχεται λύση σε αυτό το πρόβλημα! Το WaterStrider εμπνέεται από τη φύση και τα έντομα που “πατούν” στην επιφάνεια του νερού, εφαρμόζοντας μια παρεμφερή τακτική σε drones. Ένας σκελετός με 4 ειδικά “pads” στα άκρα του ενσωματώνεται σε οποιοδήποτε μοντέλο drone και του επιτρέπει να επιπλέον στην επιφάνεια του νερού, να απογειώνεται και να προσθαλασσώνεται κατά βούληση!

waterstrider

Δε σταματά όμως εκεί, καθώς οι έξυπνοι βραχίονες του σκελετού μπορούν να βοηθήσουν σε ανώμαλο έδαφος με μεγάλες πέτρες, λακκούβες ή ακόμα και σε έδαφος με έντονη κλίση (πλαγιές) ή χιονισμένο! Λειτουργούν σαν “αμορτισέρ” σχεδόν, επιτρέποντας στο drone να διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο παράλληλο με το έδαφος.

Το WaterStrider έχει λάβει στο Kickstarter 7.000 από τα 22.500 δολλάρια που χρειάζονται οι εμπνευστές του για να το θέσουν σε μαζική παραγωγή και μπορείτε να το στηρίξετε για ένα περίπου μήνα ακόμη!