Ειδήσεις

Αστυνόμευση μέσω drones από τις αρχές του Παρισιού!

Φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το να ελέγξεις ένα μεγάλο πλήθος είναι πολύ πιό εύκολο αν έχεις drones να σε βοηθούν. Η αστυνομία του Παρισιού, λοιπόν, έχει ήδη ζητήσει από τους κατασκευαστές drones να στείλουν τις προτάσεις και τις προσφορές τους για μοντέλα που να καλύπτουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Συγκεκριμένα, να έχουν αυτονομία μισής ώρας με φορτίο 1 κιλού, να έχουν θερμικές και HD κάμερες, να αναπτύσσουν ταχύτητα 10 m/s και να έχουν 6 ρότορες.

Police aerial surveillance drone...PC Derek Charlton of Merseyside Police operates their new aerial surveillance drone in Liverpool. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Monday May 21, 2007. The remote control helicopter, fitted with CCTV cameras, will be used by officers in Merseyside to track criminals and record anti-social behaviour. See PA story POLICE Drone. Photo credit should read: John Giles/PA Wire

Photo credit: John Giles/PA Wire

Τα παραπάνω σαφώς είναι και εφικτά και σε τιμή όχι απαγορευτική, ενώ θα είναι απείρως πιό οικονομικά στη χρήση και τη συντήρηση από ένα… ελικόπτερο, για την αστυνόμευση. Φυσικά, δε πρέπει να ξεχνάμε πως θα είναι και πιό ευάλωτα σε επιθέσεις του πλήθους, οπότε τολμάμε δύο προβλέψεις: Πρώτον, σύντομα θα δούμε drones που θα μπορούν να ψεκάζουν με χημικά το πλήθος ώστε να το ελέγξουν και δεύτερον, δε θα αργήσουμε να δούμε και τους πρώτους διαδηλωτές με… anti-drone κατασκευές!

Πηγή: Γαλλική αστυνομία