Ειδήσεις

Hover Camera Drone, για φωτογραφίες… αφ’υψήλου!

Ωραίο να πετάς ένα drone, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και video από ύψος πολλών δεκάδων μέτρων. To Hover Camera drone συγκαταλέγεται στα drones που διαφέρουν σημαντικά από τα συνηθισμένα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργίες, καθώς το συγκεκριμένο drone θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί περισσότερο ως μία smartphone camera που…πετάει!

hover camera 2

Το μέγεθος του δεν ξεπερνάει αυτό ενός βιβλίου και οι τέσσερις ρότορες του περιβάλλονται από ένα πλέγμα από ανθρακόνημα (κάτι που συμβάλλει στο χαμηλό βάρος του), ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο gadget μπορεί να διπλώσει (και να ξεδιπλώσει) τα πτερύγια του. Παράλληλα, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην ψύξη του εσωτερικού κυκλώματος. Το Hover Camera drone χρησιμοποιεί optical και sonar sensors, οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να σταθεροποιεί τη θέση του απέναντι στο αντικείμενο μίας φωτογράφησης, ενώ επιπλέον στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Qualcomm Snapdragon 801 chipset, που βοηθάει στην αντίληψη των σωματότυπων και των προσώπων. Μάλιστα, δεν απαιτείται ο χειρισμός του με βάση κάποιο controller, καθώς η εξελιγμένη A.I του δίνει τη δυνατότητα να πετάει αυτόνομα στο χώρο χωρίς πρόβλημα.

hover camera

Το Hover Camera μπορεί να ανέβει σε ύψος 50 μέτρων και ο χειρισμός του πραγματοποιείται εύκολα μέσω του συνοδευτικού app, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει επιλογές που θα επιτρέπουν τη λήψη panorama και φωτογραφιών στις 360 μοίρες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για άμεσο sharing. Η κάμερα του διαθέτει ανάλυση στα 13MP και μπορεί να πραγματοποιήσει video recording στα . Ως είθισται το μειονέκτημα του είναι η μικρή διάρκεια της μπαταρίας του, καθώς μία πτήση του Hover Camera drone δυστυχώς δεν κρατάει για παραπάνω από 7 λεπτά.

Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία του, Zero Zero Robotics, το Hover Camera drone πρόκειται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά κοντά στα Χριστούγεννα και θα κοστίζει περίπου 600$. Ενδιαφέρον για τους λάτρεις της φωτογραφίας αλλά με τέτοια αυτονομία, δύσκολα τα πράγματα…