Βίντεο

Ο απολυμένος Mr Top Gear εξηγεί τι ετοιμάζει το Amazon

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον, άλλοτε κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear, έχει αφήσει εποχή με το φλεγματικό και άκρως βρετανικό στιλ του, τον τρόπο ομιλίας, την ειρωνεία και τα κάποιες φορές κακόγουστα αστεία του. Προτού απολυθεί από το BBC -κατηγορούμενος ότι χειροδίκησε εναντίον συνεργάτη του- και για 12 χρόνια κάθισε στο τιμόνι όλων των ειδών των τετράτροχων (και όχι μόνο) μηχανών. Οπότε, όπως μάλλον θα σκέφτηκαν στο Amazon, είναι ένας από τους καταλληλότερους και σίγουρα πλέον αναγνωρίσιμους για να εξηγήσει στον κόσμο πώς θα γίνονται σύντομα οι εναέριες ταχυμεταφορές με τη χρήση drones.

Ο Κλάρκσον, αφού άγνωστο για ποιο ποσό πείστηκε να γυρίσει το διαφημιστικό, χρησιμοποιεί το παράδειγμα μια τυπικής οικογένειας σε… απόγνωση, επισημαίνει με μια ελαφριά δώσει ειρωνείας (στους Αμερικανούς) την ύπαρξη του ποδοσφαίρου που παίζεται με τα πόδια (αντί αυτού που στην Αμερική ονομάζεται football και είναι η παραλλαγή του ράγκμπι) και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία Amazon Prime Air.

Ένας στόλος από drones που θα απογειώνονται κάθετα, θα πετούν σε ύψος περίπου 120 μέτρων και θα έχουν εμβέλεια 25 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιεί παραδόσεις μέσα σε μόλις μισή ώρα (ή και λιγότερο) από την ολοκλήρωση της παραγγελίας -όπως τουλάχιστον οραματίζονται ο Τζεφ Μπέζος και οι συνεργάτες του. Διευκρινίζεται ότι θα κατασκευαστούν διάφοροι τύποι drones για διαφορετικά περιβάλλοντα και όλα θα είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες, προκειμένου να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με άλλα ιπτάμενα αντικείμενα.

Όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο, ο χειρισμός των drones θα είναι ημιαυτόνομος και η προσέγγισή τους στο σημείο προσγείωσης θα γίνεται με βάση το μαρκάρισμα της περιοχής από τον αποδέκτη, αφού στο μεταξύ θα έχει ειδοποιηθεί μέσω της εφαρμογής στη φορητή του συσκευή ότι το δέμα του είναι στον αέρα.

Για την Ιστορία πάντως, μπορεί το φαινομενικά άτακτο βρετανικό μπουλντόγκ να δένει με την καταγωγή του παρουσιαστή, εντούτοις τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι τόσο ράθυμα που σπανίως καταδέχονται να φάνε παπούτσια ή ότι άλλο, εκτός από το φαγητό τους…