Ειδήσεις

Αυτό είναι το δώρο των φετινών Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο υπάρχει κάτι που συνήθως έρχεται πρώτο και μια διαφορά στη λίστα με τα πιο επιθυμητά δώρα των Χριστουγέννων. Και αν τα προηγούμενα χρόνια ένα tablet ήταν αυτό που περίμεναν από τον Άγιο Βασίλη μικροί και μεγάλοι, φέτος η τάση άλλαξε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google από το ομώνυμο ψαχτήρι της, τα drones έρχονται πρώτα σε αναζητήσεις μεταξύ των παιχνιδιών. Οι σχετικές αναφορές εμφανίζουν ήδη αύξηση 80% από πέρσι, ενώ οι τιμές πέφτουν και πλέον υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά, ενδιαφέροντα μοντέλα, με κόστος μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Ακόμα μια διαπίστωση είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν smartphones αναζητώντας τα δώρα των εορτών για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τάση η οποία παρατηρείται και στη ελληνική αγορά.

Όπως προκύπτει από έρευνα για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, οι καταναλωτές αποκτούν σταδιακά στενότερη σχέση με τις ηλεκτρονικές αγορές, με το Διαδίκτυο να εντάσσεται για τα καλά στην καθημερινότητα τους. Ενδεικτικό είναι ότι η μέση αξία των online αγορών ανά καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10% το 2015 σε σχέση με το 2014.

Η ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διακρίνει ξεκάθαρα την τάση αξιοποίησης των smartphones στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού το 32% αναφέρει ότι χρησιμοποιεί εφαρμογές για τη διευκόλυνση των αγορών και το 11% κάνει download apps που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες προϊόντων. Μάλιστα, για πρώτη φορά το κινητό τηλέφωνο έχει ξεπεράσει το laptop, με το 89% να το αναφέρει ως τρόπο πρόσβασης στο Internet, ενώ ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι στην τέταρτη θέση με 60%.