Ειδήσεις

Όταν στην Ελλάδα ψηφίζουμε νόμους για drones, στην Αυστραλία ήδη τους καταργούν

Πρωτού αρχίσετε να φωνάζετε, ναι, ο τίτλος είναι λίγο “φωνακλάδικος”. Αλλά πέρα από την υπερβολή του, το γεγονός είναι πως στην Αυστραλία, που έχει νόμους για τα drones εδώ και αρκετό καιρό, ήδη τροποποιούν τις διατάξεις προς όφελος των χρηστών, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη τα άκρως περιοριστικά μέτρα που ψηφίστηκαν.

Πιό συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της χώρας, Darren Chester, ανακοίνωσε τη “χαλάρωση” των μέτρων που αφορούν τη χρήση των drones, ώστε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στην αγορά. Έτσι, από τις 29 Σεπτεμβρίου, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει drones κάτω των 2 κιλών χωρίς άδεια (όχι χωρίς δίπλωμα χειριστή), ακόμη και για εμπορικούς σκοπούς! Επίσης, οι αγρότες μπορούν να πετούν ελεύθερα drones έως 25 κιλών χωρίς άδεια, αρκεί να το κάνουν πάνω από τις δικές τους εκτάσεις, για δικούς τους λόγους!

Drones

Οι αλλαγές αυτές έρχονται ώστε να περιορίσουν τη γραφειοκρατεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και να επιτρέψουν σε περισσότερους χρήστες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των drones. Τονίζεται πως αυτό συνέβη σε μία χώρα που ήδη σημειώνονται αρκετά “συμβάντα” με την εμπλοκή drones. Σε κάθε περίπτωση ο χειριστής θα πρέπει να ενημερώνει την CASA (την αντίστοιχη ΥΠΑ της Αυστραλίας) για το ότι πρόκειται να απογειώσει ένα drone και για την περιοχή στην οποία θα το κάνει.

Αν αυτό δεν είναι προπομπός για την κατάσταση που θα επικρατήσει από την 1/1/2017 στη χώρα μας, τότε τι είναι;

Δείτε επίσης:

Αυτός είναι ο νέος κανονισμός για τις πτήσεις drones και άλλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών! [PDF]

Πηγή: Gizmodo