Ειδήσεις

Σε σύγχυση οι νομοθέτες, απαγόρευσαν τις κάμερες στα drones στη Σουηδία!

Αρκετοί είναι αυστηροί και θεωρούν λογικούς τους περιορισμούς που αφορούν τα drones στις διάφορες χώρες του κόσμου, όμως οι σπασμωδικές κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις είναι γεγονός και δείχνουν πως οι κυβερνήσεις δεν έχουν καταλήξει ακριβώς στο τι να κάνουν με την “έκρηξη” της αγοράς drones.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σουηδία, μια από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, στην οποία το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως τα drones που φέρουν κάμερα αποτελούν πλέον “συσκευές παρακολούθησης” και άρα χρειάζονται ειδική άδεια για κατοχή και χρήση τους! Ουσιαστικά, κανείς δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί το drone του για λήψη φωτογραφιών και videos, ακόμη κι αν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος ή φωτογράφος, εκτός αν έχει την ειδική άδεια για νόμιμη κατοχή και χρήση συσκευών παρακολούθησης.

Φυσικά οι αντιδράσεις είναι μεγάλες στη Σουηδία, το αν έχουν αποτέλεσμα θα φανεί…

Πηγή: BBC

1 Comment

  1. Ελπιδοφόρος Κουρματσιώτης

    18 Νοεμβρίου 2016 at 20:18

    Φυσικά και πρέπει να δημιουργούνται και να εφαρμόζονται νόμοι για να αποφεύγετε η εκμετάλευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως επαγγελματίας πιλότος drone και έχοντας επιχείρηση αεροβιντεοσκόπησης και αεροφωτογράφισης είμαι υπέρ των νόμων αυτών. Πιστεύω όμως πως στη Σουηδία είναι πολύ αυστηρά. Θα μπορούσαν να ελέγχουν τους οδηγούς και ίσως να επιβάλουν κάποιες ποινές αλλά όχι να απαγορεύσουν εντελώς και από τους πάντες το πέταγμα των drone.