Ειδήσεις

PowerEgg, το drone-αυγό που φέρνει επανάσταση!

Το Power Egg είναι το νέο drone της Power Vision και πρόκειται για ένα quadcopter που όμως θυμίζει… μπάλα ράγκμπυ! Τουλάχιστον όταν δεν είναι εν πτήσει. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι πτυσσόμενοι βραχίονες που φέρουν τα μοτέρ και τους έλικες και μπορούν να “κλείνουν” για πιό εύκολη μεταφορά του drone, χωρίς περίτεχνα βαλιτσάκια με αφρώδες υλικό στο σχήμα του. Είναι σαν μεγάλο αυγό, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, και έτσι μπορείτε να μεταφέρετε πανεύκολα!

PowerEgg

Επίσης, πτυσσόμενο (αλλά αυτόματο και όχι “με το χέρι) είναι και το σύστημα προσγείωσης που ανοίγει μόνο όταν απαιτείται. Το PowerEgg έχει βάρος ελάχιστα πάνω από 2 κιλά και χάρη στο σχεδιασμό του μπορεί να ενσωματώσει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία των 6.400 mAh αλλά και την απαραίτητη κάμερα, 4K μάλιστα! Έχει αυτονομία 23 λεπτά και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 46 Km/h, λογική για το σχήμα και τον όγκο του. Επίσης έχει εμβέλεια πτήσης 5 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να ελεγχθεί είτε μέσω του κλασικού controller με joysticks, είτε μέσω ενός χειριστηρίου τύπου Nintendo Wii, για τους χρήστες που δεν έχουν μεγάλη ή καθόλου εμπειρία από χρήση drones.

Το PowerEgg θα κοστίζει γύρω στα 1.299 ευρώ και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το site της Power Vision, με τις πρώτες συσκευές να αναμένονται στα μέσα Οκτώβρη.