Δοκιμές

Δοκιμάσαμε τα HUD glasses της Epson που δίνουν 1st person οπτική του drone στα μάτια σου!

Το dronesmania.gr βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο για τη διεθνή έκθεση IFA 2016 και ανάμεσα στις υπόλοιπες συσκευές, εντοπίσαμε ένα μικρό “διαμάντι”, στο booth της Epson! Ο λόγος για τα ειδικά Epson Moverio BT-300 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην αγορά και υπάρχουν μόνο στα χέρια λίγων developers, αλλά ήταν εκεί, έτοιμα να τα φορέσουμε!

epson moverio bt-200 (3)

Το σετ ουσιαστικά αποτελείται από ένα ζευγάρι γυαλιά (που μπορείς να φορέσεις ακόμη και με… τα γυαλιά σου), τα οποία συνδέονται άμεσα με την κάμερα του drone σου και προσφέρουν 1st person view, χωρίς καν να χρησιμοποιείς smartphone για την πλοήγηση! Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στο… Android OS που είναι εγκατεστημένο στα BT-300, έτσι ουσιαστικά τα γυαλιά υποκαθιστούν το smartphone που συνήθως χρησιμοποιούμε για να δούμε μέσα από την κάμερα του drone μας. Τα γυαλιά ζυγίζουν μόλις 69 γραμμάρια (χωρίς τα παρελκόμενα) και διαθέτουν Si-OLED οθόνες με ανάλυση 720p.

epson moverio bt-200 (4)

Διαθέτει, επίσης, ένα τετραπύρηνο Intel Atom X5 επεξεργαστή, 2GB RAM,  Wi-Fi με Miracast, Bluetooth ενώ δέχεται και microSD κάρτα. Επίσης, η μπαταρία του προσφέρει 6 ώρες αυτονομία (άρα… πολλές πτήσεις του drone σου), ενώ ο χειρισμός γίνεται με το ειδικό controller με touchpad που συνδέεται ενσύρματα με τα γυαλιά και κρατάς στο χέρι σου. Είπαμε, τρέχει Android (5.1) και μάλιστα το interface είναι σχεδόν ίδιο με ενός smartphone, καθώς έχεις τα apps μπροστά σου και τρέχεις όποιο επιθυμείς.

epson moverio bt-200 (5)

Τέλος, η VGA κάμερα του προκατόχου του, BT-200, έδωσε τη θέση της σε μια των 5MP, για μια καλύτερη AR εμπειρία! Ουσιαστικά, το πλεονέκτημα του Epson Moverio είναι πως μπορείς να έχεις μια HUD οπτική εν πτήσει, ενώ ταυτόχρονα βλέπεις και το ίδιο το drone μέσα από τα γυαλιά, κοιτώντας ψηλά! Εξαιρετικό για drone racing αλλά και για κάθε χειριστή, ενώ θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες με τιμή περί τα 700-800 ευρώ. Λέτε να το δούμε σε κάποιο bundle;