Ειδήσεις

Το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα με drone είναι -δυστυχώς- γεγονός

Ήταν θέμα χρόνου, με τη ραγδαία εξάπλωση που γνωρίζουν τα drones, να έχουμε και την πρώτη ανθρώπινη απώλεια. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, δεν έπεσε κάποιο drone σε κάποιο κεφάλι, αλλά η πτήση ενός drone και οι συνέπειες που αυτή θα είχε, οδήγησαν στο θάνατο μιας νέας κοπέλας στην Αγγλία.

Η αστυνομία είχε αναφορές για πτήση ενός drone πολύ κοντά στη φυλακή Wandsworth του Λονδίνου. Σπεύδοντας, εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα το οποίο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα και στην παρακολούθηση/καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα κατέληξε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα η συνοδηγός να σκοτωθεί και ο εξ’ίσου νέος οδηγός να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

wandsworthprison

Drones χρησιμοποιούνται ήδη για παράνομες δραστηριότητες ακόμη και στις φυλακές, όπως για να μεταφέρουν ναρκωτικά από έξω προς τους κρατούμενους. Το παραπάνω συμβάν πιθανόν να είναι και το πρώτο επίσημο περιστατικό στο οποίο μια ανθρώπινη ζωή χάνεται εξ’αιτίας ενός εμπορικού drone (όχι στρατιωτικού, φυσικά), αν και χωρίς να υπάρξει άμεση, φυσική επαφή μεταξύ τους.

Πηγή: Independent