Ειδήσεις

Το Μαρακανά γέμισε drones στην τελετή έναρξης του Ρίο!

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απ’ότι φαίνεται, τα drones δεν σταματούν πουθενά! Κατά την τελετή έναρξης με περισσότερους από 60.000 ανθρώπους μέσα στο Μαρακανά και μεταξύ πολλοί υψηλά ιστάμενοι από όλα τα κράτη του κόσμου, είδαν, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον 3 drones να πετούν χωρίς άδεια πάνω από το ανοικτό στάδιο.

Σήμανε ένας συναγερμός στις ομάδες ασφαλείας, αλλά δεν άλλαξε κάτι, μέχρι τη στιγμή που τα drones προφανώς έμειναν από μπαταρία και οι χειριστές τους τα απέσυραν. Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα ασφαλείας, καθώς οι διοργανωτές γνώριζαν την απειλή και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα γι’αυτήν. Γιατί δεν αντέδρασαν λοιπόν;

dji_phantom_3_tilting.0

Σύμφωνα με την πηγή του άρθρου, οι αρχές της Βραζιλίας είχαν συνεργαστεί με την DJI για τη δημιουργία “ολυμπιακών” geofences, ώστε τα drones της να μη μπορούν να πετάξουν πάνω από τις απαγορευμένες περιοχές. Όμως, δεν είναι όλα τα drones της DJI, οπότε οι χειριστές τα πετούν ελεύθερα όπου θέλουν. Επίσης, οι βραζιλιάνοι έχουν συνεργαστεί και με τους παρόχους τηλεφωνίας ώστε να  μπορούν να μπλοκάρουν το σήμα από και προς τα drones που απειλούν, αν και αυτή η παραχώρηση ίσως αποδειχθεί επιζήμια για τα δικαιώματα και την ελευθερία επικοινωνίας των βραζιλιάνων πολιτών μετά τους ολυμπιακούς. Τέλος, ο στρατός της Βραζιλίας έχει αποκτήσει και 10 DroneBlockers από την IACT, ακριβώς για τους σκοπούς αυτούς.

Πηγή: Verge