Ειδήσεις

Δείτε το drone – κατάσκοπο σε μέγεθος… εντόμου!

Είναι γεγονός πως τα drones αποτελούν σημαντικά τμήματα των σύγχρονων στρατών του κόσμου και πως μελλοντικά θα είναι ένα από τα βασικά “όπλα” σε κάθε είδους πολεμική επιχείρηση. Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση πως πολλά νέα drones αναπτύσσονται με κύριο σκοπό τη χρήση αυτή.

Το υπουργείο εθνικής αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη στα σκαριά αρκετά νέα μοντέλα drones και ένα από αυτά, αποτελεί τον ιδανικό κατάσκοπο! Το Dragonfly, όπως ονομάζεται (στην Ελλάδα αυτά τα λέμε λιβελούλες) είναι ένα λιλιπούτειο drone με 4 φτερά και ισάριθμα πόδια, το οποίο εκτός του ότι μοιάζει με πραγματικό έντομο, είναι τρομερά… stealthy. Έχει τρομερή ευκινησία και εκτελεί ταχύτατους ελιγμούς ώστε να αποφεύγει εμπόδια (κινούμενα ή μη), ενώ μπορεί να μπεί σε κτίρια από μικρές τρύπες ή παράθυρα, όπως θα έκανε ένα έντομο! Στη συνέχεια, μπορεί να προσκολληθεί σε κάποιον τοίχο ώστε να… κρυφακούει με άνεση και διακριτικότητα.

Άλλα drone ή συσκευές που αναπτύσσει το Υπουργείο είναι ένα anti-drone που ανοίγει τρύπες με… laser στα αντίπαλα drones και αχρηστεύει τους αισθητήρες τους, ένα ρομποτάκι που θα ανιχνεύει χημικά όπλα και ένα VR κράνος που θα επιτρέψει στους πιλότους να εκπαιδεύονται στο έδαφος.

Πηγή: Sky.com