Βίντεο

Η Apple κατέρριψε το drone γνωστού YouTuber;

Πιθανότατα θα έχετε δεί τα video-updates που ανεβάζει ο Duncan Sinfield στο κανάλι του στο YouTube. Ο Sinfield, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ανεβάζει κάθε μήνα ένα video πάνω από το νέο Campus που χτίζει η Apple για να στεγάσει τα γραφεία της στη Silicon Valley. Είναι ένα μεγαλεπήβολο και εντυπωσιακό έργο που κάθε φορά απολαμβάνουμε μέσα από τα videos του Sinfield.

apple-campus-2-640x480-640x480

Ωστόσο, κατά τη λήψη του τελευταίου του βίντεο, συνέβη κάτι απρόσμενο. Οι φύλακες του campus, ως συνήθως, είπαν στον Sinfield να κατεβάσει το drone του και να απομακρυνθεί, ώστε να μην καταγράψει το καθιερωμένο video. Όταν αυτός (μάλλον) αρνήθηκε να το κάνει, το drone του άρχισε να απομακρύνεται μόνο του, με πλήρη ταχύτητα, χωρίς να μπορεί να το ελέγξει, με αποτέλεσμα να πέσει σε παρακείμενα νερά και να καταστραφεί! 

Ο Sinfield έστειλε τα logs στην DJI, την κατασκευάστρια του drone του, η οποία επίσης δε μπόρεσε να καταλήξει στο γιατί συνέβη το “ατύχημα”! Υπάρχει η περίπτωση η Apple να έχει αναπτύξει ειδικά μέτρα προστασίας απέναντι στα ανεπιθύμητα drones που πετούν πάνω από την περιουσία της; Και αν ναι, έχει δικαίωμα να στέλνει τα drones… στο θάνατο, αντί απλά να τα απομακρύνει σε ασφαλές σημείο; Για να δούμε…

Πηγή: Mercurynews.com