Ειδήσεις

Το drone-ναρκαλιευτής μαζεύει λεφτά στο Kickstarter!

Ήδη υπάρχουν αμέτρητα drones που εξυπηρετούν κάθε πιθανή χρήση… από ναυαγοσωστικά drones μέχρι drones για delivery φαγητού! Το MKD, όμως, είναι ένα drone που μπορεί να εντοπίζει και να ενεργοποιεί (ελεγχόμενα) τις νάρκες!

Είτε πρόκειται για παλιές, ξεχασμένες από κάποιο πόλεμο, νάρκες, είτε για “φρέσκα” ναρκοπέδια, το MKD (Mine Kafon Drone) μπορεί να το κάνει 30 φορές πιό γρήγορα από άλλες μεθόδους και σίγουρα με περισσότερη ασφάλεια και μικρότερο κόστος!

drone minesweeper

Ενεργεί σε 3 επίπεδα: Πρώτον, σκανάρει το έδαφος με την κάμερά του και τη βοήθεια GPS για να ορίσει την περιοχή ελέγχου. Δεύτερον, χάρη σε ένα ειδικό μεταλλικό ανιχνευτή και πετώντας στα 4 εκατοστά πάνω από το έδαφος, εντοπίζει τις μεταλλικές νάρκες. Και τρίτον, τοποθετεί πυροκροτητές πάνω στις νάρκες για να τους ενεργοποιήσει αργότερα εξ’αποστάσεως, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν και τις νάρκες. Τέλος καλό, όλα καλά!

Το MKD έχει ήδη συγκεντρώσει το στόχο του στο Kickstarter, συγκεκριμένα 100 χιλιάδες ευρώ (με το στόχο να είναι οι 70 χιλιάδες) και οδεύει προς τη διάθεσή του.