Περίεργα

Παίκτης “κλέβει” το Pokemon Go με τη χρήση drone!

Όπως ίσως έχετε αντιληφθεί, έχει γίνει χαμός με το Pokemon Go εδώ και μερικές ημέρες, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι της Nintendo. Εκατομμύρια (όχι, δεν είναι υπερβολή) χρηστών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουν όσο περισσότερα Pokemon μπορούν, χρησιμοποιώντας το smartphone τους.

pokemon go (2)

Το Pokemon Go χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής ώστε να “δει” που βρίσκεται ο χρήστης και παράλληλα εμφανίζει τον πραγματικό χάρτη της περιοχής που βρίσκεται, in-game. Όσο ο χρήστης προχωρεί, τόσο περισσότερα Pokemon συναντά, ενώ μπορεί να επισκεφθεί και ειδικές τοποθεσίες του παιχνιδιού. Ωστόσο, όλο αυτό είναι… κουραστικό για κάποιους που θα ήθελα να προχωρούν μέσα στο παιχνίδι, χωρίς να το κάνουν και κυριολεκτικά!

pokemon go (1)

Ένας παίκτης, λοιπόν, σκαρφίστηκε το εξής: Τοποθέτησε το Android smartphone του πάνω στο drone του και έπειτα άρχισε να κόβει βόλτες στο παιχνίδι, άκοπα και αβίαστα! Αυτό έγινε εφικτό με screen mirroring της οθόνης του smartphone στο laptop του, μέσω του AirDroid. Ωστόσο, εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή η προσέγγιση δεν είναι και η ιδανική, με τη μικρή αυτονομία που έχουν τα drones, αλλά και με τον κίνδυνο του να χάσει drone και smartphone μαζί, αν κάτι πάει στραβά. Αλλά, στα θετικά, μπορείς να πας σε δυσπρόσιτα σημεία που δε θα είχες εύκολα πρόσβαση από εδάφους, αλλά και να κάνεις εύκολο hatching αυγών στο παιχνίδι, καθώς αυτό απαιτεί να διανύσεις μια προκαθορισμένη απόσταση.