Ειδήσεις

Το Seawolf είναι ενα… υποβρύχιο drone!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των drones που είναι διαθέσιμα για το καταναλωτικό κοινό είναι ιπτάμενα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίγεια, ακόμη και… υποθαλάσσια drones! Στη τελευταία (ομολογουμένως σπάνια) κατηγορία εντάσσεται και η σειρά drones Seawolf, που φέρουν την σφραγίδα της εταιρείας TTRobotix. Τα Seawolf drones (έκδοση Sport) έρχονται με ενσωματωμένο mount, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του drone να προσαρμόσει μια οποιαδήποτε GoPro κάμερα, πραγματοποιώντας υποβρύχιες λήψεις!

H ΤΤRobotix φιλοδοξεί ωστόσο να πάει παραπέρα το concept του υποβρύχιου drone, ξεκινώντας με το Seawolf VR360, το οποίο έρχεται με μαζί με τη Luna, μία camera 360 μοιρών. Το εν λόγω μοντέλο ζυγίζει κοντά στα 9 κιλά και μπορεί να καταδυθεί μέχρι περίπου τα 25 μέτρα βάθος, αναπτύσσοντας ταχύτητα ίση με 2 κόμβους. Το επόμενο μοντέλο της TTRobotix που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι το Seawolf Chrome, το οποίο ελέγχεται μέσωiPhone ή iPad εν αντιθέσει με τα άλλα μοντέλα της εταιρείας που ελέγχονται με το παραδοσιακό joystick controller. H ΤΤRobotix έχει στα σκαριά και ένα τρίτο μοντέλο, το Seawolf Deep Sea Challenger, που μπορεί ακόμη να μην έχουν ανακοινωθεί τα specs του, ωστόσο είναι ικανό να καταδυθεί μέχρι τα 61 μέτρα σε βάθος.

seawolf (2)

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τελική τιμή για τα τρία προαναφερθέντα μοντέλα, ωστόσο εάν κρίνουμε από το Seawolf Sport το οποίο κοστίζει κοντά στα 999$, τότε δεν αποκλείεται τα VR360 και Challenger να κοστίζουν αρκετά παραπάνω, ενώ στην περίπτωση του Chrome ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ πιο οικονομικό μοντέλο (λόγω κυρίως και της έλλειψης controller). Για περισσότερο info δεν έχετε παρά να περάσετε μία βόλτα από το official website της TTRobotix.