Βίντεο

Θέλετε άδεια χειριστή drone; Η Drones Aviation έχει τη λύση!

Στα πλαίσια της 1ης DroneExpo που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, μιλήσαμε με τους ανθρώπους της Drones Aviation, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία και που, μεταξύ άλλων, μπορεί να παρέχει αναγνωρισμένες άδειες χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs)!

drones aviation (3) (Large)

Στο παρακάτω video θα δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Βαμβακούση, CEO και ιδρυτή της Drones Aviation, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Dronesmania και μας εξήγησε το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα αλλά και το τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αναγνωρισμένος χειριστής μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Ελλάδα. Μέσα από το Flight Academy της εταιρείας μπορείτε να εκπαιδευθείτε σε διαφορετικές χρήσεις και τύπους drones, κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς, ακολουθεί θεωρητική και πρακτική εξέταση και η ικανότητά σας αναγνωρίζεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία.

drones aviation (2) (Large)

Εκτός αυτού, η Drones Aviation διαθέτει drones και software για επαγγελματική χρήση, διευρύνοντας κατά πολύ τις δυνατότητες κάθε επαγγελματίαν που ενδιαφέρεται για τη χαρτογράφηση, την ενάερια φωτογραφία/βιντεοσκόπηση, την ασφάλεια, την έρευνα και πολλούς ακόμη τομείς!

drones aviation (1) (Large)

 

7 Comments

 1. Δημήτρης Σ.

  31 Μαΐου 2016 at 11:19

  Το να μπαίνεις σε ένα site και να μην σου αναφέρει τίποτα σχετικό και λεπτομέρειες σχετικά με το πως παίρνεις άδεια κλπ (φυσικά και τιμές που είναι το σημαντικότερο), εμένα με ξενίζει πάρα πολύ…
  Δεν είναι καθόλου πρακτικό να στέλνω mail για να μου απαντάνε με mail σχετικά με τα όποια προγράμματα έχουν σχετικά με εκπαίδευση.
  Είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

  Το βίντεο ήταν πιο κατατοπιστικό από τη σελίδα τους…

  Είναι κρίμα γιατί ενδιαφέρομαι και για άδεια και για ασφάλιση και τελικά και για τα 2 απογοητεύτηκα ήδη καθώς μόνο τα βίντεο έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά και κανένας δεν έδωσε τιμές…

  Είναι μικρή αγορά ακόμα οπότε θα περιμένουμε το μέλλον…

 2. Βαμβακούσης Βασίλειος

  7 Ιουνίου 2016 at 10:46

  Αγαπητέ Δημήτρη,

  Το site της εταιρίας μας βρίσκεται υπό ανανέωση για αυτό και κάποιες πληροφορίες δεν έχουν προστεθεί. Αυτό θα διορθωθεί άμεσα.

  Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να σου στείλουμε άμεσα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι με την εκπαίδευση. Η πρώτη εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι στην Ελλάδα καθώς το νομοθετικό πλαίσιο βρίσκεται υπό διαβούλευση ακόμα. Με την δημοσίευση της νομοθεσίας θα μπορέσουμε να ορίσουμε επακριβώς την τιμή καθώς εξαρτάται άμεσα από τις ώρες εκπαίδευσης που θα ορίσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης αυτό θα ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία και το είδος του Μη Επανδρωμένου που θα θέλεις να εκπαιδευτείς.

  Με εκτίμηση,
  Βαμβακούσης Βασίλειος
  Founder CEO
  Drones Aviation

 3. Λάμπρος Μ.

  9 Ιουνίου 2016 at 09:51

  ωραία και που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες σχετικά με την άδεια?!?! δηλαδη τιμές και εξετάσεις?? λέτε στον τίτλο οτι έχετε τη λύση και τελικά είναι μόνο και μόνο για να μαζέψετε κλικ

 4. Δημήτρης Σκιάννης

  9 Ιουνίου 2016 at 10:14

  Καλησπέρα Λάμπρο,

  όπως είδες και παραπάνω, έχει απαντήσει ο ίδιος ο CEO της Drones Aviation, μπορείς λοιπόν να επικοινωνήσεις μαζί του μέσω του site τους για πληροφορίες.

  Ευχαριστώ

 5. Θεμιστοκλής Σακκάς

  17 Ιουνίου 2016 at 16:44

  Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για το δίπλωμα χειριστή drone. Παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε που να απευθυνθώ γιατί από το site που έστειλα email δεν έλαβα απάντηση.

  Θέμης

 6. Βαμβακούσης Βασίλειος

  21 Ιουνίου 2016 at 15:36

  Αγαπητέ κ. Σάκκα,

  Δεν λάβαμε κάποιο email απο εσάς καθώς το έλεγξα εγώ προσωπικώς.
  Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο sales@droneaviation.com ή στο vasilis@dronesaviation.com καθώς και τηλεφωνικώς στο +30 211 800 3500. Αν θέλετε θα μπορούσαμε να σας καλέσουμε και εμείς αν μας αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

  Με χαρά να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε.

  Με εκτίμηση,
  Βαμβακούσης Βασίλειος
  CEO Founder
  Drones Aviation

 7. FLYER

  28 Ιουνίου 2016 at 22:13

  Άδειες που αφορούν την χρήση ιπτάμενων μέσων, χορηγεί η ΥΠΑ κατόπιν εξετάσεων θεωρητικών και πρακτικών. Οι σχολές που παραδίδουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση ειναι πιστοποιημένες από την ΥΠΑ και ελέγχονται από την ένα λόγο υπηρεσία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία “άδεια χειριστή¨ αναγνωρισμένη επίσημα στην χώρα μας και ούτε η ΥΠΑ θα προχωρήσει σε κάτι άμεσο. Εάν γίνει εναρμονισμός κανονισμών με την EASA (κάτι που είναι πιθανό) και εφόσον η EASA δημιουργήσει συγκεκριμένους κανονισμούς πρώτα, τότε ίσως υπάρξει ένα πλαίσιο και για τα drones. Φυσικά θα λέει κυρίως τι απαγορεύεται να κάνεις (θα είναι αρκετές οι απαγορεύσεις) κάτι που στην γενική αεροπορία το ζούμε χρόνια όσοι ασχολούμαστε. Οτιδήποτε άλλο προς το παρόν είναι στην σφαίρα της φαντασίας.