Ειδήσεις

Η Βασίλισσα της Αγγλίας απαγόρευσε την πτήση drones πάνω από τη βασιλική κατοικία!

Τα ραγδαία αναπτυσσόμενα και αυξανόμενα drones είναι ήδη η αιτία που πολλοί, διάσημοι ή μη, να νιώθουν απειλή. Τόσο διότι μπορούν να τους “κατασκοπεύουν” στον ιδιωτικό τους χώρο μέσω της κάμεράς τους, όσο και επειδή μπορούν να αποτελέσουν μέσα επίθεσης, εάν ενσωματώνουν όπλα ή εκρηκτικά!

Φυσικά, οι διασημότητες και οι αξιωματούχοι κρατών ανήκουν στην κατηγορία αυτή των… επιφυλακτικών και λαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα για να εμποδίσουν την πτήση drones πάνω από το χώρο τους. Η ίδια η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, μόλις προσθέθηκε στη λίστα, μετά την απαγόρευση που επέβαλλε σε οποιαδήποτε πτήση drone πάνω από τις βασιλικές κατοικίες των 80.000 στρεμμάτων στο Sandringham του Βορείου Norfolk.

sandringham

Η απαγόρευση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη απαγόρευση πτήσης drones σε ακτίνα 1,5 μιλίου από την κατοικία του πρίγκηπα William και της συζύγου του, Kate Middleton, το Anmer Hall, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν από πρόστιμο της τάξεως των 5.000 λιρών Αγγλίας. Τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν πως οι επίδοξοι παπαράτσι δε θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις ιδιωτικές στιγμές της βασιλικής οικογένειας αλλά και πως θα μειωθεί ο κίνδυνος να δεχθούν προμελετημένη επίθεση μέσω drones.