Drone Mart

DJI Mavic Air. Το νέο 4K drone με κόστος $799

by Baladis G. K.

Η DJI σκοπεύει να διεισδύσει αλλά παράλληλα και να επιτύχει ακόμη περισσότερο στην αγορά των drones με το νέο Mavic Air. Ανακοινώθηκε σε event στη Νέα Υόρκη και στόχο έχει να καλύψει το κενό μεταξύ του Spark των 399 δολαρίων και του Mavic Pro των 999 δολαρίων, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις 28 Ιανουαρίου.

Το Mavic Air από ορισμένες γωνίες μοιάζει στο Mavic Pro ενώ από άλλες στο Spark, ενώ αναδιπλώνεται με στόχο την καλύτερη μεταφορά του. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του Mavic Air αυτά είναι πιο κοντά σε εκείνα του Mavic Pro, κάτι που αναμένεται να ικανοποιήσει όσους θεωρούσαν ότι το Spark δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες εκείνων που το χρειάζονταν για το γύρισμα σκηνών και τη λήψη φωτογραφιών. Συγκεκριμένα, έρχεται με αισθητήρα 1/2.3-inch με δυνατότητα εγγραφής 4K video στα 24 ή 30 frames ανά δευτερόλεπτο χάρη στους ευρυγώνιους φακούς 24mm f/2.8. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 42.5 μιλίων την ώρα και μπορεί να αντέξει σε ανέμους ως 22.5 μιλίων την ώρα. Το Mavic Air έρχεται παράλληλα με ένα ολικώς ανασχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού που θα αποτρέπει την υπερθέρμανσή του, περιλαμβάνει τεχνολογία αποφυγής εμποδίων, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε και ένα νέο χειριστήριο που συμπεριλαμβάνεται στη τιμή.

Η DJI μάλιστα υπόσχεται ενημερωμένα και σαφώς βελτιωμένα software features. Φέρει νέα shooting modes, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής λήψης πανοράματος 32 megapixel, ενώ ταυτόχρονα φέρει προηγμένες τεχνικές image processing για καλύτερη λήψη φωτογραφιών και video από αυτόν τον κάπως μικρό φακό. Το λογισμικό αποφυγής εμποδίων, βασίζεται σε νέους αλγόριθμους που θα του επιτρέψει να περάσει ευκολότερα τα εμπόδια, παρά να σταματά απλώς μπροστά από αυτά.

Εκεί που υστερεί όμως, είναι στην διάρκεια της πτητικής του ικανότητας. Μπορεί να παραμείνει στον αέρα μόλις για 21 λεπτά, κατά 5 περισσότερο από το Spark αλλά κατά 6 λιγότερο από το Pro. Υπενθυμίζουμε, ότι η DJI κατάφερε να χτίσει την ηγετική θέση της στην αγορά, βασιζόμενη στη σημαντική εμπορική επιτυχία της σειράς Phantom.

Πηγή: DigitalLife.gr