Δοκιμές

Νέα γενιά minidrones από την Parrot

Συμπαγές και ελαφρύ, το Parrot Airborne πιλοτάρεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Freeflight 3 για smartphones και tablets. Προορίζεται τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους, έχει εμβέλεια 20 μέτρων και είναι εξοπλισμένο με ένα αφαιρούμενο περίβλημα για την προστασία των ελίκων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Airborne έχει αξιοσημείωτη σταθερότητα και χρησιμοποιεί τεχνολογίες που συνήθως θα βρεις σε μεγαλύτερα drones. Διαθέτει επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο τριών αξόνων, τα οποία είναι σε θέση να αναλύουν κάθε κίνηση, διορθώνοντας τη θέση του. Μια κάμερα συγκρίνει κάθε 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου την εικόνα του εδάφους με την προηγούμενη, για να καθορίσει την ταχύτητά του. Επιτρέπει επίσης στο minidrone της Parrot να κάνει λήψεις φωτογραφιών, οι οποίες αποθηκεύονται σε ενσωματωμένη μνήμη.

Mesa sto keimeno

Ένας αισθητήρας υπερήχων αναλύει την πτήση σε ύψος μέχρι τέσσερα μέτρα. Από εκεί και πάνω, ένας αισθητήρας πίεσης ελέγχει το minidrone. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μέχρι 18 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς με ένα «swipe» στην οθόνη πλοήγησης πραγματοποιεί άμεση στροφή 90 ή 180 μοιρών. Μετά από πλήρη φόρτιση έχει αυτονομία πτήσης μέχρι εννέα λεπτά.

Το Parrot Airborne είναι πάντα σε επιφυλακή. Όταν το πετάξεις στον αέρα οι αισθητήρες του ανιχνεύουν ακαριαία την κίνηση και έτσι ενεργοποιούνται οι κινητήρες, ώστε να να σταθεροποιηθεί στον αέρα.

Τα νέα Parrot Airborne minidrones αναμένεται να λανσαριστούν στην ελληνική αγορά έως τα μέσα Νοεμβρίου.