Ειδήσεις

Υβριδικό αυτοοδηγούμενο supercar με συνοδηγό ένα drone

H ελβετική εταιρία Rinspeed, περισσότερο γνωστή στους ενθουσιώδεις φίλους των τεσσάρων τροχών για τις φουτουριστικές προσεγγίσεις της, σκοπεύει να παρουσιάσει τον Ιανουάριο στο CES του Λας Βέγκας τη νέα της πρόταση για ένα υβριδικό supercar με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, συνεπικουρούμενο από ιπτάμενο drone!

Το εγχείρημα έχει την ονομασία «Σtos» και βρίσκεται στην κατεύθυνση ανάπτυξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, προσαρμοζόμενα στις εκάστοτε οδικές συνθήκες. Ακόμα και ο χώρος οδήγησης θα μεταλλάσσεται αυτόματα. Όταν το όχημα θα τίθεται σε κατάσταση αυτόνομης οδήγησης το τιμόνι θα χάνεται. Οι επιβαίνοντες θα πληροφορούνται για την κατάσταση στον δρόμο μέσα από δυο μεγάλες κυρτές οθόνες, οι οποίες θα συγκλίνουν καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Φυσικά το εν λόγω αυτοκίνητο από το μέλλον θα ενσωματώνει και ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του οδηγού και των συνεπιβατών, που θα είναι σε θέση να τους παρέχει ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών, είτε το τιμόνι βρίσκεται σε ανθρώπινα χέρια, είτε όχι.

Αναζητώντας ακόμα μια φουτουριστική πινελιά, οι σχεδιαστές της Rinspeed είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν στο πίσω μέρος του οχήματος χώρο φιλοξενίας ενός drone –κάτι σαν μίνι ελικοδρόμιο. Σύμφωνα με τα όσα οραματίζονται οι Ελβετοί, το drone θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τους επιβαίνοντες μεταφέροντας τους μικροαντικείμενα (γιατί να σταματάς, όταν μπορείς να το στείλεις για νερό και τσίχλες;), να τραβά φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδρομή ή να προπορεύεται, ενημερώνοντας για την κατάσταση στον δρόμο.