Ειδήσεις

Κατηγορίες από τις ΗΠΑ ότι τα DJI drones κατασκοπεύουν για λογαριασμό της Κίνας

Κατηγορίες εναντίον της DJI έχει εκτοξεύσει η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Ηνωμένων Πολιτειών με σχετικό έγγραφο που εκδόθηκε τον Αύγουστο, τώρα όμως έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα μ’ αυτό κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εκτιμούν “με σχετική βεβαιότητα” ότι ο κολοσσός στο χώρο των drones DJI “παρέχει ευαίσθητες πληροφορίες υποδομών και δεδομένα επιβολής νόμου στην κυβέρνηση της Κίνας”.

Το γραφείο του Λος Άντζελες της ICE επικαλείται πληροφορίες βασισμένες “σε αναφορές open source και μια αξιόπιστη πηγή μέσα στη βιομηχανία μη επανδρωμένων ιπτάμενων συστημάτων με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πρόσβαση”.

Η Homeland Security θεωρεί πως η DJI συγκεντρώνει πληροφορίες υποδομών στις ΗΠΑ, όπως σιδηρόδρομοι, υπηρεσίες ηλεκτρισμού, παροχής πόσιμου νερού και αποθήκες όπλων, τις οποίες η Κίνα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον των ΗΠΑ σε περίπτωση φυσικού ή ηλεκτρονικού πολέμου.

Η DJI απάντησε στους New York Times λέγοντας πως η αναφορά βασίζεται σε εμφανώς ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Πηγή: Unboxholics