Βίντεο

Το εντυπωσιακό concept της Ford που συνδυάζει τα αυτόνομα οχήματα με τις παραδόσεις drones! (MWC 2017)

Η Ford έχει το δικό της όραμα για την “πόλη του αύριο” και αυτό περιλαμβάνει μία “στρατιά” από αυτόνομα φορτηγά και drones, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για παραδόσεις στην πόρτα σας. Η εταιρεία μάλιστα χρησιμοποίησε τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας για να παρουσιάσει, μέσω συμβατών headsets, τα σχέδιά της στο MWC 2017 με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

autolivery 01

Δείτε το στο video του τέλος του θέματος: Αξιοποιώντας μία νέα υπηρεσία που ονομάζεται “Autolivery”, μία γυναίκα παραγγέλνει κάτι μέσω μίας εφαρμογής και στη συνέχεια το πακέτο της φορτώνεται σε ένα αυτόματο όχημα και τελικά, με τη βοήθεια ενός drone, φτάνει στο μπαλκόνι της στον 30ο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της, σε αστικό περιβάλλον δηλαδή.

Η νέα υπηρεσία Autolivery αναπτύχθηκε από σχεδιαστές της Ford στη Σαγκάη, τους Euishik Bang, James Kuo και Chelsia Lau, για το Last Mile Mobility Challenge, έναν εσωτερικό διαγωνισμό της εταιρείας. Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε, αφορά μία λύση που αφορά το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής ή, όπως συνηθίζεται να λέγεται, “τα τελευταία 15 μέτρα”.

autolivery powered by ford

Αποτελεί μέρος πάντως μίας προσπάθειας της Ford για ένα μέλλον με λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά και ρύπανση.

 

Πηγή: Digitallife.gr