Ειδήσεις

Otherlab, το χάρτινο drone που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές!

Ένα νέο drone από χαρτόνι και λίγη από τη σύγχρονη τεχνολογία θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις με ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Χρηματοδοτείται από την DARPA, τον οργανισμό του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από το στρατό, και κατασκευάζεται από την Otherlab, μια εταιρεία για αεροδυναμικές έρευνες με έδρα το San Francisco.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά και έναν έξυπνο σχεδιασμό για να δημιουργήσει οχήματα μεταφοράς μίας χρήσης που είναι ικανά να μεταφέρουν ιατρικά εφόδια εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Ο σχεδιασμός της Otherlab είναι εξαιρετικά έξυπνος. Κάθε drone έρχεται σαν ένα επίπεδο χαρτόνι και έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε να το συναρμολογήσει.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), το συγκεκριμένο είναι μίας χρήσης και δεν επιστρέφει στην αφετηρία του. Από το ιπτάμενο όχημα έχουν αφαιρεθεί κάθε είδους περιττά χαρακτηριστικά που προσθέτουν βάρος όπως το μοτέρ αλλά και η μπαταρία που ήταν απαραίτητα για την επιστροφή.

 Με λιγότερα μηχανικά μέρη, η Otherlab ελπίζει ότι θα προσφέρει στους διασώστες περισσότερο χώρο και επιπρόσθετο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά περισσότερων βασικών προμηθειών.

Λόγω της έλλειψης κινητήρα, το drone απαιτεί ένα άλλο αεροσκάφος για να σηκωθεί στον αέρα. Μόλις απογειωθεί χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ταξιδιού και αισθητήρες που ρυθμίζουν τη διαδρομή του, όπως απαιτείται. Φυσικά φροντίζει κανονίζει και για την προσγείωση του αεροσκάφους.

Δείτε το βίντεο…