Δοκιμές

AEE Toruk AP11: Ισχυρό mid-range πακέτο! (hands-on video)

Η AEE έχει κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά και στο κομμάτι των drones, εκτός από αυτό των action cams. Η σειρά Toruk περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα για κάθε… τσέπη και κάθε ανάγκη, ενώ σιγά-σιγά θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε όλα! Ξεκινάμε, όμως, με το Toruk AP11, ένα mid-range μοντέλο που έρχεται “πακέτο” με μια action cam της εταιρείας!

Σε αντίθεση με το AP10, που αυτή τη στιγμή περιμένει υπομονετικά δίπλα μου να φτιάξει ο καιρός για να πετάξει, το Toruk AP11 δεν έχει ενσωματωμένη κάμερα… έχει όμως ένα καλύτερο setup. Στη συσκευασία θα βρείτε μια AEE S61 action cam η οποία ταιριάζει “γάντι” στο 3-axis gimbal του drone και φυσικά συνδέεται με το smartphone/tablet σας για να έχετε ένα ωραιότατο POV αλλά και να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά την action cam, όποτε θέλετε! Ωστόσο, το gimbal μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε S-series κάμερα της AEE, αλλά και κάμερες της GoPro.

toruk-ap11-1 toruk-ap11-3
Από εκεί και πέρα, εμφανισιακά και από πλευράς χαρακτηριστικών, τα δύο drones έχουν αρκετά κοινά. Το controller είναι σχεδόν ίδιο, έχει αποσπώμενη βάση για smartphone και μπορείτε να βιδώσετε σε αυτό το Wi-Fi extender που περιλαμβάνεται στη συσκευασία ώστε να έχετε εικόνα ακόμη και σε μεγάλη απόσταση. Μέγιστη ταχύτητα πτήσης στα 20 m/s και crusing speed 6 m/s, ενώ ο S1 διακόπτης στο controller μπορεί να ρυθμιστεί για γρήγορη πτήση (για προχωρημένους) ή πιό αργή και ομαλή (για αρχάριους).

toruk-ap11-11

toruk-ap11-6

toruk-ap11-14

Η AEE παρέχει επίσης στη συσκευασία ένα flotation device για αποθαλάσσωση/προσθαλάσσωση αλλά και ένα hook για δυνατότητα μεταφοράς φορτίων. Το setup είναι εύκολο και υπάρχει ελληνικό manual, ενώ θα πρέπει να κατεβάσετε και το σχετικό app της AEE στο smartphone σας. Από εκεί και πέρα, όποια μικροπροβλήματα υπάρχουν αντιμετωπίζονται με συχνά updates της εταιρείας που παρέχει καλό support στους κατόχους συσκευών της. Η μπαταρία έρχεται με δικό της φορτιστή, όπως και το extender και μπορεί να κρατήσει το Toruk AP11 για 20 περίπου λεπτά στον αέρα, ανάλογα με τη χρήση.

toruk-ap11-15

toruk-ap11-13

toruk-ap11-9

Όσο για την κάμερα, μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS και φωτογραφιών ανάλυσης 16 MP, αλλά διαθέτει και burst mode (8 FPS).

Το AEE Toruk AP11 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι 560€, με την action cam να περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ένα value for money πακέτο που δύσκολα θα βρείτε στη γκάμα του ποιοτικού ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε την AEE στο Facebook εδώ!