Ειδήσεις

Πέρασε το αυστηρό νομοσχέδιο για τα drones στη Γαλλία!

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε… της υπομονής, όμως η Ε.Ε. δεν αστειεύεται, ενώ και ξεχωριστά μερικά κράτη-μέλη αρχίζουν να υιοθετούν αυστηρή νομοθεσία για την πτήση drones.

Σύμφωνα με τα νεότερα από τη Γαλλία, λοιπόν, το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές περιλαμβάνει τρία κύρια μέτρα για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης και κακόβουλης χρήσης drones:

  1. Όλα τα drones άνω των 800-1000 γραμμαρίων (δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς ακόμη μπορούν να τροποποιηθούν οι λεπτομέρειες) θα πρέπει να είναι δηλωμένα στις αρχές από τους κατόχους τους.
  2. Θα πρέπει να φέρουν και ειδικό GSM ή RFID tag, το οποίο θα “εκπέμπει” το όνομα του κατόχου, το τηλέφωνό του, τον δηλωμένο αριθμό του drone και την τοποθεσία του μέσω GPS.
  3. Πιθανόν να εφαρμοστούν μέτρα “αυτόματου περιορισμού επιδόσεων” των drones προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος

drones-2

Επίσης, στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται υποχρεωτική εκπαίδευση των χειριστών drones (όταν πρόκειται για εμπορική χρήση ή για “βαρέα” drones) ενώ οι κατασκευαστές drones που πωλούνται στη γαλλική αγορά θα πρέπει να περιλαμβάνουν εγχειρίδιο χρήσης στη συσκευασία.

Για τους γαλλομαθείς, θα τα βρείτε όλα εδώ.