Βίντεο

Το drone με τις δαγκάνες που μπορεί να σηκώσει… 20 κιλά!

Τα drones είναι εξαιρετικά ευέλικτα αλλά έχουν μεγάλο περιορισμό στην αυτονομία τους και στο βάρος των αντικειμένων που μπορούν να μεταφέρουν. Μπορεί μια απλή κάμερα ή ένα μικρό δέμα να είναι εύκολα στη μεταφορά, όμως τι γίνεται όταν το drone πρέπει να σηκώσει κάτι αρκετά βαρύτερο από το ίδιο;

pd6b-aw-arm-prodrone

Γνωρίστε το PD6B-AW-ARM της Prodrone, ένα hexacopter που υπόσχεται ότι μπορεί να σηκώσει σχεδόν τα πάντα! Τα πάντα με βάρος έως 22 κιλών, που ομολογουμένως δεν είναι και λίγο! Διαθέτει δύο, 5-axis, ρομποτικά χέρια που μπορούν να κλείσουν σαν τανάλιες και να μεταφέρουν εύκολα οποιοδήποτε αντικείμενο, από απλά, μικρά δέματα μέχρι…  καρέκλες, σωσίβια, μπαταρίες αυτοκινήτων, η λίστα είναι ατελείωτη! Σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 6 Km/h και να παραμείνει στον αέρα για 30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο και θα εντυπωσιαστείτε με τις δυνατότητές του στη μεταφορά αντικειμένων, ενώ με τις “τανάλιες” του μπορεί ακόμη και να γαντζωθεί από κάγκελα ώστε να παραμείνει σε ψηλά σημεία/κτίρια για απεριόριστο χρόνο, χωρίς να καταναλώνει μπαταρία!