Ειδήσεις

Πιστολέρο-εξολοθρευτής κρίθηκε αθώος

Τα αμερικανικά Μέσα κάνουν λόγο για «απόφαση-σταθμό», μετά την ετυμηγορία ενός δικαστή στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών να αθωώσει τον Γουίλιαμ Μέριντιθ, ο οποίος πυροβόλησε και κατέρριψε το drone ενός γείτονά του, όταν εκείνο εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από την αυλή του σπιτιού του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο θόρυβος από το drone καταπάτησε την οικιακή του γαλήνη και ο δικαστής έκρινε ότι είχε δίκιο, παρά το γεγονός ότι αντέδρασε με όχι και τόσο φιλήσυχο τρόπο –ειδικά στις Μεσοδυτικές Πολιτείες η έννοια της οπλοχρησίας απέχει παρασάγγας (όπως δυστυχώς συχνά διαπιστώνεται) από την ευρωπαϊκή αντίληψη γύρω από το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μπογκς, χειριστής του καταρριφθέντος drone δήλωσε «άναυδος» από την απόφαση και υποστήριξε ότι ο δικαστής δεν εξέτασε το τι πραγματικά συνέβη. Ο Μπογκς υποστήριξε ότι πέταξε το drone (αξίας 1.800 δολαρίων) πάνω από την ιδιοκτησία του Μέριντιθ σε ύψος τουλάχιστον 200 ποδών, θέλοντας να φωτογραφίσει το σπίτι ενός φίλου του.

Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες το drone παραβίασε την ιδιωτική ζωή του κατηγορούμενου και ότι είχε το δικαίωμα να το πυροβολήσει.