Περίεργα

Το Danger Drone είναι ένα ιπτάμενο εργαλείο hacking!

Θυμάστε το περίφημο τραγούδι από το Top Gun, “Highway to the danger zone”; Αντικαταστήστε το “zone” με το “drone” και ιδού! Εκτός του πόσο εύηχο είναι, πλέον είναι και πραγματικότητα… το danger drone εννοούμε!

Δημιουργήθηκε από τους Fran Brown και David Latimer και ουσιαστικά πρόκειται για ένα drone με μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία, που φέρει και ένα Raspberry Pi στο κυρίως σώμα του! Εννοείται πως έχει εξαιρετικές δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας, οπότε σε συνδυασμό με το κατάλληλο software, αποτελεί ένα μοναδικό, ιπτάμενο εργαλείο για hackers!

 

Αντί να στέκεσαι έξω από ένα κτίριο με το laptop στα χέρια, προσπαθώντας να “σπάσεις” το δίκτυό του, μπορείς απλά να πετάς το Danger Drone από πάνω του, ενώ βρίσκεσαι μίλια μακριά, χωρίς κίνδυνο να συλληφθείς. Αυτό λέει, εν ολίγοις, ο Brown σε σχετικό άρθρο στο motherboard.vice.com. To drone αυτό έχει εμβέλεια σχεδόν 2 χιλιομέτρων αλλά με ένα ειδικό cellular module μπορεί να ελεγχθεί μέσω LTE, με αποτέλεσμα η εμβέλεια αυτή να αυξάνεται κατά πολύ!

Φυσικά το Danger Drone δεν κατασκευάστηκε για πωληθεί σε επίδοξους hackers, υποστηρίζει ο Brown, αλλά ώστε να μάθουν οι εταιρείες πως να προστατεύονται από απειλές hackers που έρχονται από… αέρος! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’αυτό, υπομονή λίγες μέρες καθώς οι δημιουργοί του θα το παρουσιάσουν στο Black Hat security conference του Λας Βέγκας.