Ειδήσεις

Drone εμπόδισε πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρήσουν!

Τα drones, όπως πολύ καλά έχουμε μάθει μέχρι τώρα, μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα αν χρησιμοποιούνται απρόσεκτα από τους χειριστές τους. Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό “λανθασμένης” χρήσης (αν και μάλλον όχι κακόβουλης) έρχεται στη δημοσιότητα.

Στην περιοχή του Λος Άντζελες, μια μεγάλη πυρκαγιά που εν τέλει έκαψε 18 σπίτια και 34 τετραγωνικά μίλια, έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες. Φυσικά, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν τα πάντα για να την περιορίσουν, από εδάφους και απο αέρος με πυροσβεστικά αεροπλάνα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιος κάτοχος drone μάλλον θέλησε να λάβει εντυπωσιακά πλάνα της πυρκαγιάς από ψηλά, με αποτέλεσμα (άθελά του) να διακόψει τις πτήσεις των πυροσβεστικών αεροπλάνων, για λόγους ασφαλείας!

Οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να ρισκάρουν πιθανή σύγκρουση αεροπλάνου με το drone οπότε για μισή ώρα διέκοψαν τις επιχειρήσεις από άερος! Σίγουρα δε βοήθησε αυτό στην κατάσβεση, ενώ ο κάτοχος μάλλον έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Προσοχή στην πτήση των drones, αγαπητοί και αγαπητές…

Πηγή: Los Angeles CBS Local