Ειδήσεις

Αυτό είναι το drone που μπορεί να πάει οπουδήποτε και να σώσει ζωές!

Ένας περιορισμός των drones είναι, φυσικά, η αδυναμία κίνησής τους σε περιοχές με πολλά εμπόδια, κοντά ή λίγο ψηλότερα από το επίπεδο του εδάφους. Ωστόσο, ειδικά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή αποστολών σε δύσβατες περιοχές (π.χ. για να βρεθεί κάποιος αγνοούμενος), τότε είναι ακριβώς που χρειαζόμαστε ένα drone να κάνει τη δύσκολη δουλειά για μας.

Γνωρίστε το GimBall, το σωστικό drone της Flyability που πρόσφατα κέρδισε 1 εκατομμύριο δολλάρια σε χρηματοδότηση! Είναι μεν “ιπτάμενο”, αλλά γύρω του είναι προσαρτημένος ένας μεγάλος, σφαιρικός “σκελετός” από εύκαμπτο υλικό, ο οποίος αποτελεί ασπίδα προστασίας για το drone. Έτσι, του επιτρέπει να πετάξει σχεδόν οπουδήποτε χωρίς φόβο, αφού τα πτερύγιά του δε θα έρθουν σε επαφή με κάποιο εμπόδιο. Ουσιαστικά μπορεί και να “κυλήσει” στο εδαφος, ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές.

1423520517-dronelead

Όπως αναφέρει και ο CΤO και συνιδρυτής της εταιρείας, “ο στόχος αυτού του ιπτάμενου ρομπότ είναι να αναπαράγει τις απίστευτες δυνατότητες των εντόμων, ειδικά το ότι μπορούν να συγκρούονται με εμπόδια και να συνεχίζουν να πετούν”. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του GimBall είναι πως ο σκελετός του μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και με μικρό κόστος.