Ειδήσεις

AIG: Εσείς που θα ασφαλίσετε το drone σας;

Τη μελλοντική διάθεση ενός ασφαλιστικού προγράμματος για drones ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία AIG – δια στόματος Μάικ Μπράντι (CTO, AIG) – κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Oracle OpenWorld 2015.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της American Insurance Group και κάτοχος drone ο ίδιος, ο Μπράντι δήλωσε πως η εμπορική χρήση των drones δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, με τις πιθανότητες ενός ατυχήματος να αυξάνονται μέρα με τη μέρα – όπως και ο πληθυσμός των ιπτάμενων αυτών μονάδων.

Η υπηρεσία “Association for Unmanned Vehicle Systems International” προβλέπει ότι μέχρι το 2025 περίπου θα ενεργοποιούνται – μόνο από τις αμερικανικές επιχειρήσεις – περίπου 160.000 drones ανά έτος, δημιουργώντας ένα τεράστιο εναέριο οικοσύστημα και ένα μικρό μποτιλιάρισμα στους αιθέρες.

Μία πιθανή σύγκρουση στον αέρα δεν μεταφράζεται απλά σε υλικές ζημιές για τις ιδιοκτήτριες εταιρίες, αλλά εγκυμονεί ανάλογους κινδύνους και για τους διερχόμενους πεζούς, η σωματική ακεραιότητα των οποίων οφείλει να διασφαλίζεται, προκειμένου τα drones να αποκτούν νόμιμη άδεια κυκλοφορίας.

Πηγή: allconnected.gr