Βίντεο

Τα αγωνιστικά drones παίρνουν θέση εκκίνησης

Drones ειδικών προδιαγραφών φτιαγμένα κατά παραγγελία, ντυμένα με χρωματιστά led φωτάκια, πετούν σαν δαιμονισμένα, σε ταχύτητες που σε κάνουν να αναρωτηθείς αν πράγματι τα ελέγχει χέρι και μάτι ανθρώπου. Οι χειριστές τους φοράνε γυαλιά προβολής, που θυμίζουν αυτά των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, βλέπουν μέσα από τις κάμερες και εκτελούν ακροβατικούς ελιγμούς…

Τα ατυχήματα δεν λείπουν, όπως και σε κάθε άλλης μορφής αγώνες ταχύτητας. Η διαμόρφωση της πίστας απαιτεί περίσσιο χώρο, δουλειά και φαντασία. Το δυσκολότερο εγχείρημα είναι η τηλεοπτική κάλυψη, αφού οι ταχύτητες με τις οποίες πετούν (και κάποιες φορές συγκρούονται) τα αγωνιστικά drones είναι υψηλές.

Φυσικά, όπως σχεδόν με το κάθε τι, υπάρχουν ήδη αυτοί που έχουν πάρει το σπορ πολύ στα σοβαρά και ισχυρίζονται ότι οι “drone…δρομίες” είναι το άθλημα του μέλλοντος. Αξιοποιούν παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δημιουργούν εντυπωσιακά βίντεο και προσπαθούν να προσελκύσουν χορηγούς. Η όλη φασαρία του τελευταίου χρόνου και η διόγκωση της αγοράς των drones φαίνεται να τους ευνοεί.

Μένει να δούμε αν το κοινό θα ακολουθήσει, γοητευμένο από τα εντυπωσιακά πλάνα και την ένταση που μεταφέρουν στην οθόνη οι εναέριες κόντρες και τα κοφτά περάσματα. Πάντως, με λίγη ενίσχυση, ο ήχος από τα μανιασμένα μοτεράκια των αγωνιστικών drones μπορεί να γίνει εθιστικός.