Βίντεο

Δες πώς εκπαιδεύονται οι αετοί στην αναχαίτιση των drones

Η τεράστια εξάπλωση των drones και η δυνητική χρήση τους σε διαφόρων ειδών εγκληματικές ενέργειες έχει κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας σε όλο τον κόσμο.

Στο Τόκιο, αστυνομικοί εκπαιδεύονται στο εναέριο ψάρεμα χρησιμοποιώντας επίσης drones, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μεγάλα δίχτυα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πειραματίζονται με όπλα συχνοτήτων και στο Άμστερνταμ η ολλανδική αστυνομία δοκιμάζει μια πιο ριζοσπαστική λύση… Ιδέα που ίσως προέκυψε από ένα viral βίντεο, στο οποίο δυο αετοί αρπάζουν ένα drone στον αέρα και το μεταφέρουν στη φωλιά τους, κάπου στις αυστριακές Άλπεις.

EaglesDrones

Ολλανδοί αστυνομικοί εκπαιδεύουν, λοιπόν, αετούς για την αναχαίτιση των ανεπιθύμητων drones. Για την ώρα, τα εντυπωσιακά αρπακτικά φαίνεται ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά, θυμίζοντας σε κάποιους την ιστορία με τα γεράκια των Βρετανών, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν εξαπολύονταν κατά των ταχυδρομικών περιστεριών των Γερμανών.

Ερωτήματα βέβαια γεννά το κατά πόσο οι αετοί μπορεί να τραυματιστούν από τις έλικες μιας ιπτάμενης συσκευής. Κάτι το οποίο κάνει προς το παρόν τους Ολλανδούς ιδιαίτερα επιφυλακτικούς με την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου τους.