Ειδήσεις

Ρομπότ και …drones σύντομα και στη βιομηχανία τσαγιού

Τα ρομπότ «αναμφισβήτητα» θα αντικαταστήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία μας σε λίγα χρόνια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τσαγιού Dilmah.

Μια μεγάλη ρομποτική επανάσταση θα μπορούσε σύντομα να βάλει σε κίνδυνο τη διαβίωση εκατομμυρίων καλλιεργητών τσαγιού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Dilhan Fernando και η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί «μέσα σε λίγα χρόνια», όπως λέει ο CEO.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι εμπλέκονται στην παραγωγή τσαγιού και πιθανότατα προέρχονται κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην εταιρεία τσαγιού Dilmah της Σρι Λάνκα, η διαλογή τσαγιού – ένα βασικό βήμα στην παραγωγική διαδικασία – γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Φερνάντο.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέσα σε λίγα χρόνια, θα δούμε ρομπότ ή drones να μαζεύουν τσάι”, δήλωσε ο Φερνάντο, αναφερόμενος στο ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Πρόσθεσε ότι στην εταιρεία τσαγιού Dilmah της Σρι Λάνκα, η διαλογή τσαγιού – ένα θεμελιώδες βήμα στην παραγωγική διαδικασία – γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CNBC, το πόσο σύντομα οι λύσεις αυτές μπορούν να υιοθετηθούν ευρέως στον κλάδο, εξαρτάται από το ρυθμό με τον οποίο οι μηχανικοί μπορούν να επιλύσουν αρκετές από τις υπάρχουσες προκλήσεις.

Πηγή: Euro2day