Ειδήσεις

Mercedes-Benz: Δοκιμάζει και αυτή drone delivery σε συνεργασία με Vito vans

Η Mercedes-Benz σε συνεργασία με τη Matternet, US drone systems developer και την ελβετική εταιρεία Siroop ανέπτυξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα drone delivery στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Το πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας τα Matternet M2 drones τα οποία συνεργάζονται με ειδικά τροποποιημένα Vito vans. Κατά τη διάρκεια ενός πιλοτικού προγράμματος διάρκειας τριών εβδομάδων, οι πελάτες της εταιρείας Siroop μπορούν να παραγγέλνουν συγκεκριμένα αντικείμενα, ώστε η παράδοσή τους να γίνει μέσω drone. Προϋπόθεση ο …καλός καιρός, αλλά και τα αντικείμενα να έχουν έως ένα όριο βάρους έως 2 κιλά.

Τα πακέτα δεν παραδίδονται βέβαια απευθείας μέσω των drones στους καταναλωτές. Αντίθετα τα αντικείμενα φτάνουν μέσω των drones σε τέσσερις “σταθμούς” στη Ζυρίχη και έπειτα ειδικά τροποποιημένα φορτηγά τα παραδίδουν στους πελάτες της υπηρεσίας. Η όλη διαδικασία θα χρονομετρηθεί και θα συγκριθεί με τις συμβατικές μεθόδους παράδοσης, σημειώνει ένα δελτίο τύπου της Mercedes, με την εταιρεία να επιμένει ακόμη στη χρήση ενός van για το τελευταίο μέρος της παράδοσης, για λόγους ασφαλείας σε αυτή τη φάση.