Ειδήσεις

Το racing drone που δε σπάει ούτε αν το πατήσει αμάξι!

Ο μεγαλύτερος φόβος για τον κάτοχο ενός drone είναι να μην προσγειωθεί ανώμαλα στο έδαφος, να μην στρίψει πουθενά απότομα και βρει σε κανένα τοίχο και γενικότερα να αποφύγει τις κακοτοπιές γιατί τα ατυχήματα κοστίζουν και κάποιες φορές αποδεικνύονται και “μοιραία”. Είναι προφανές πως οι κατασκευαστές του Nimbus 195 θέλουν να σβήσουν μια για πάντα αυτόν τον φόβο και γι’ αυτό έφτιαξαν ένα drone που όπως υποστηρίζουν είναι άφθαρτο, κοινώς δεν καταλαβαίνει τίποτα.

nimbus-monocoque-racing-drone-1

Το σφαιρικό και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα drone μπορεί να πέσει με δύναμη σε πέτρες ή να κάνει ελεύθερη πτώση χωρίς να καταστρέψει τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Όσο για τους έλικες είναι φτιαγμένοι από εύκαμπτο πλαστικό που απλά λυγίζει την στιγμή της πρόσκρουσης και αμέσως μετά επανέρχονται στο αρχικό σχήμα. Οι κατασκευαστές του Nimbus 195 δεν το έχουν λυπηθεί αφού το έχουν υποβάλλει στα πιο σκληρά crash tests όπως αποδεικνύει και το παρακάτω video.

To drone ανήκει στην racing κατηγορία κάτι που σημαίνει πως φτάνει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η μπαταρία των 1550 mAh του δίνει την δυνατότητα να φτάνει τα 10 λεπτά πτήσης και σε ύψος 3.200 πόδια! Έχει ενσωματωμένη κάμερα και video transmitter με ρυθμιζόμενη ισχύ έτσι ώστε να μπορείς να μεταβάλλεις την ποιότητα του stream για εξοικονόμηση ενέργειας. Μέχρι τώρα η καμπάνια του Nimbus 195 στο Indiegogo τα πηγαίνει καλά και μένει να δούμε εάν θα βγει στην αγορά. Η τιμή του θα είναι 490 δολάρια.