Βίντεο

Teal, το πιο γρήγορο drone στον κόσμο (και όχι μόνο)!

Η ταχύτητα δεν είναι το παν και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Teal. Το οποίο μπορεί μεν να πιάσει ταχύτητες έως και 136 Km/h, αλλά δε φτιάχτηκε με αυτό το σκοπό και μπορεί να κάνει πολλά, πολλά περισσότερα!

Ο George Matus, CEO της Teal, είναι μόλις 18 χρονών! Πετά drones από τα 11 του και πριν λίγα χρόνια άρχισε να σχεδιάζει το δικό του drone, που θα μπορούσε να κάνει σχεδόν ότι όλα τα υπόλοιπα, μαζί! Η εταιρεία του ονομάστηκε iDrone (την εποχή που οτιδήποτε είχε το “i” μπροστά αυτομάτως πετύχαινε στην αγορά) αλλά αργότερα μετονομάστηκε σε Teal και έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,8 εκατομμύρια δολλάρια σε χρηματοδότηση μέχρι στιγμής.

teal drone (3)

Ο Matus, στη θεωρία τουλάχιστον, φαίνεται πως δημιούργησε το τέλειο drone. Το Teal είναι modular, οπότε αλλάζοντας τα εξαρτήματά του, μπορείτε να το μετατρέψετε γρήγορα και εύκολα από φωτογραφικό drone μεγάλης αυτονομίας που κάνει λήψη 4K video με τη 13άρα κάμερά του σε ταχύτατο FPV που αναπτύσσει ταχύτητα έως 136 Km/h με low latency πομπό, έως και σε… υπολογιστή, συνδέοντάς το με μια οθόνη! Το τελευταίο επιτυγχάνεται χάρη στο nVidia TX1 board που έχει στο εσωτερικό του και το οποίο του προσφέρει πλείστες δυνατότητες. Μπορείτε να αλλάξετε την μπαταρία που του προσφέρει 10 λεπτά αυτονομίας με μια μεγαλύτερη, για 20 λεπτά. Το Teal, όπως είπαμε, είναι modular, οπότε στο μέλλον θα δούμε ακόμα περισσότερα “add-ons” που θα του αλλάζουν χαρακτήρα μέσα σε λίγα λεπτά.

teal drone (2) teal drone (1)

Με κόστος $1300, σίγουρα είναι αρκετά φτηνό γι’αυτά που μπορεί να κάνει, αν και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις αρχές του 2017 για να το αποκτήσετε. Εκτός αν θέλετε να προσπαθήσετε να γίνετε ένας από τους 500 τυχερούς που θα κάνουν pre-order και οι οποίοι θα λάβουν το “special edition” Teal, μαζί με μια 3η, “20λεπτη” μπαταρία δώρο!