Ειδήσεις

Εμφανίζονται οι πρώτοι ανιχνευτές drones!

Με τόσα drones να πετούν πλέον διαρκώς πάνω από… τα κεφάλια μας, αρχίζει να δημιουργείται η ανάγκη για την ανίχνευσή τους και φυσικά, τον περιορισμό ή την απώθησή τους. Και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο τα ιπτάμενα drones, αλλά και αυτά που κινούνται στο έδαφος ή στο νερό.

Η Drone Labs, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας των Η.Π.Α., έχει τη λύση. Αναπτύσσει ένα ειδικό DTU, ήτοι Drone Detection Unit, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει το χώρο διαρκώς, να εντοπίζει drones και να ειδοποιεί γι’αυτά. Σύμφωνα με τον Zain Naboulsi, CEO της Drone Labs, τρείς είναι οι λόγοι που η αγορά “ζητά” το προϊόν του.

Πρώτον, οι ληστείες. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν drones σαν… τσιλιαδόρους, ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και να αποφεύγουν τη σύλληψη αν ειδοποιηθούν πως πλησιάζει ο ιδιοκτήτης ή η αστυνομία. Δεύτερον, τα προσωπικά δεδομένα. Πολλοί αρχίζουν να χρησιμοποιούν drones για “κατασκοπεία” ιδιωτών, πάνω από τους χώρους τους, ενώ θυμίζουμε πως η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόσφατα έλαβε μέτρα για το φαινόμενο αυτό. Τρίτον, η τρομοκρατία. Δε χρειάζεται εξήγηση καθώς τα drones μπορούν να προκαλέσουν μικρή ή μεγάλη ζημιά, μεταφέροντας εκρηκτικά ή άλλα όπλα.

Το DTU της Drone Labs είναι το μόνο της αγοράς που θα μπορεί να έχει, σε τελικό στάδιο, δυνατότητα ανίχνευσης ραδιοσυχνοτήτων, ηχητικών συχνοτήτων, θερμική κάμερα, ραντάρ και να κάνει λήψη video του “εισβολέα”, σύμφωνα με την εταιρεία.