Βίντεο

Δείτε τι ζημιά μπορεί να κάνει ένα drone αν σας χτυπήσει! [video]

Όπως και σε πολλές περιπτώσεις χειρισμού μηχανημάτων με κινούμενα μέρη, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού του χειριστή ή άλλων ατόμων που βρίσκονται κοντά στο μηχάνημα. Το ίδιο ισχύει και για τα drones, αφού τα πτερύγια μιας προπέλας περιστρέφονται ταχύτατα και σίγουρα κανείς δε θα ήθελε να τον χτυπήσουν. Ωστόσο, όλοι θα θέλαμε να δούμε τι συμβαίνει τελικά, εάν οι έλικες ενός drone χτυπήσουν το ανθρώπινο σώμα, έτσι από… περιέργεια!

Ο εξομοιωτής σύγκρουσης drone του Πανεπιστημίου του Άαλμποργκ κάνει ακριβώς αυτό: Έχει μήκος 3 μέτρα και προκαλεί τεχνητή σύγκρουση drones με διάφορα αντικείμενα και επιφάνειες, ώστε οι ερευνητές να διαπιστώσουν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν αλλά και το πως παραμορφώνονται/σπάνε τα κινούμενα μέρη του κατά τη σύγκρουση. Με απώτερο σκοπό, προφανώς, να βελτιώσει την ασφάλεια των drones.

Στο παρακάτω video που έχει τραβηχτεί σε αργή κίνηση, στα 3.000 fps, μπορείτε να δείτε τι ζημιά προκαλεί ο έλικας (από ανθρακόνημα) ενός drone που προσκρούει με ταχύτητα περίπου 55 Km/h πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι… χοιρινού! Αρκετά κοντινό παράδειγμα του τι θα συνέβαινε στο ανθρώπινο σώμα, στην ίδια περίπτωση…. αντέχετε να το δείτε;