Βίντεο

Ο Πόρος όπως δεν τον έχεις ξαναδεί

Ο Αθανάσιος Έξαρχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia Networks στην Ελλάδα, έχει συνδέσει το όνομά του με την εντυπωσιακή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της φινλανδικής εταιρείας στη χώρα μας.

Έτσι, φυσιολογικά στους περισσότερους, είναι μάλλον άγνωστο το πάθος του για την αεροπλοΐα, τα αεροπλάνα και τον αερομοντελισμό. Ασχολούμενος χρόνια με το “σπορ”, έχει στο ενεργητικό πάμπολλες ώρες πτήσεων με τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα, συνδυάζοντας πλέον και το μεράκι του για τη φωτογραφία. Συχνά-πυκνά, οι φίλοι του στα social media απολαμβάνουν τα μοναδικά πλάνα που καταγράφει η κάμερα του δικού του drone, κατά τη διάρκεια εξορμήσεων κυρίως στη νησιωτική χώρα.

Το σύντομο βίντεο από τον Πόρο είναι μια πρόγευση των όσων ετοιμάζει και ίσως κάποια μέρα αποτελέσει μέρος του υλικού για μια συνολική έκθεση με εναέριες λήψεις.

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Όπως διαβάζουμε στη wikipedia, η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 3.993 κατοίκους που αποτελούν ομώνυμο δήμο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος… Το ιστορικό ρολόι, δωρεά του έμπορου και βουλευτή Ιωάννη Παπαδόπουλου, ψηλά στο λόφο της Σφαιρίας στο κέντρο του Πόρου, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού… Μετά την επανάσταση του 1821, στον Πόρο δημιουργήθηκε ο πρώτος ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού. Στις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα φιλοξενείται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού.