Βίντεο

Drone video από τους καταρράκτες της Έδεσσας!

Οι καταρράκτες της Έδεσσας είναι οι μεγαλύτεροι σε όλα τα Βαλκάνια. Και η Έδεσσα δε θα μπορούσε να μην είναι η “πόλη των νερών”. Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της χώρας μαςε βρίσκονται στην άκρη ενός βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό.

Συνολικά υπάρχουν επτά καταρράκτες, από τους οποίους σήμερα είναι ορατοί μόνο οι τέσσερις. Ο μεγάλος καταρράκτης ονομάστηκε Κάρανος προς τιμήν του γενάρχη της βασιλικής οικογένειας των Τημενιδών που πρώτοι εποίκησαν τις Αιγές. Το νερό του ποταμού Εδεσσαίου, αφού πρώτα διασχίσει την πόλη, πέφτει από ύψος 20 μ. με απίστευτη ορμή, εκκωφαντικό θόρυβο και άγρια ομορφιά. Κάτω από τον Κάρανο υπάρχουν ένα μικρό σπήλαιο με σταλακτίτες που παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον και το εκκλησάκι της Ανάληψης. Πολύ κοντά και ο Διπλός ή Διχαλωτός καταρράκτης, αφού αρχικά ξεθυμάνει σε βράχους και πλατανόριζες που βρίσκει μπροστά του, ανοίγει στα δύο και αφρισμένος καταλήγει στη μικρή τεχνητή λίμνη της ΔΕΗ.

Το Γεωπάρκο των Καταρρακτών εκτείνεται σε μια περιοχή πάνω από 100.000 τμ και σε μία διαδρομή πάνω στο βράχο για 1,1χλμ.

Δείτε το drone video του Ανδρέα Κουτσοθανάση από τους καταρράκτες της Έδεσσας (εδώ το Youtube channel του)